Ο Καμμένος με τον Τσίπρα (και τις καρέκλες τους) θα το πάνε μέχρι τέλους

Καυτές ομολογίες Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο: «Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές… Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια…»

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την παραίτηση Κοτζιά, σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο, τα αίματα άναψαν με αιχμηρούς διαλόγους μεταξύ του παραιτηθέντος υπουργού και του ελαφροδεξιού συμπορευτή των κομμουνιστών, Πάνου Καμμένου.

Επειδή το υπουργικό συμβούλιο έγινε χωρίς κάμερες, κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν πρόκειται για κανονική ή τεχνητή κρίση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το βέβαιον είναι ότι – όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις – οι «διαρροές» προέρχονται από κυβερνητικούς κύκλους (λέγε με Παπά εν προκειμένω), οπότε έχει ενδιαφέρον να σταθούμε σε κάποια σημεία.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξει την κυβέρνηση υπερψηφίζοντας μια πρόταση μομφής που μπορεί να φέρει η ΝΔ, επανέλαβε ωστόσο ότι παραμένει στη θέση του σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών. Ο «ακροδεξιός» δηλαδή, Καμμένος, ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα ακόμα και ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση της προδοσίας της Μακεδονίας μας.

Η ένταση στο υπουργικό συμβούλιο κορυφώθηκε, όταν ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον Νίκο Κοτζιά, του είπε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…»

Εμείς δεν έχουμε λόγους να… δυσπιστούμε απέναντι σε έναν τέτοιο ισχυρισμό. Ο άνθρωπος τα είπε όλα! Και για όσους δεν κατάλαβαν, λίγο αργότερα γίνεται ακόμα πιο κατανοητός: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Καμμένο λοιπόν, ο ίδιος και το κόμμα του (…) έχει δεσμευθεί πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το οποίο του υποσχέθηκαν ότι θα έρθει στην Βουλή ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ώστε να μην εκτεθεί ο ίδιος και να πάει σε αυτές με «ακροδεξιό» προφίλ και το χειρότερο; Ως υπουργός μιας κυβέρνησης συμμετέχει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας γιατί ΕΚΤΙΜΑ (!) πως δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια!

Αν δεν είναι όλο αυτό, ο ορισμός του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι. Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, του Καμμένου όμως ούτε που του περνάει από το μυαλό μια τέτοια σκέψη! Και γιατί άλλωστε; Ξέρετε πόσο ζεστές είναι οι υπουργικές καρέκλες; Επιπλέον, «διαφωνεί» με την προδοσία της Μακεδονίας, αλλά δεσμεύεται ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, η οποία ίσως στο μυαλό του Πάνου Καμμένου να είναι μεγαλύτερης αξίας από την Κληρονομιά μας.

Για την ιστορία, ο πρωθυπουργός πάντως έλαβε την διαβεβαίωση που ήθελε από την Έλενα Κουντουρά ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ενώ ο Τέρενς Κουικ είπε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας απ’ όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αυτοί δεν είναι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αλλά Εξαρτημένοι Νεοδημοκράτες…

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

(Φ. 273)