ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τα Αμερικάνικα «Σκυλιά του Πολέμου» τώρα και στην Ελλάδα

Στην Ουκρανία, επιχειρείται μια ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από αμερικανούς μισθοφόρους (ένας εξ αυτών συνελήφθη από τους Ρώσους), της παραστρατιωτικής οργάνωσης Greystone Limited η οποία έχει ως «βιτρίνα» την ιδιότητα της εταιρίας παροχών υπηρεσιών security.

Στα τελευταία γεγονότα της Κριμαίας και πίσω από την δολοφονία δεκάδων πολιτών και διαδηλωτών από ελεύθερους σκοπευτές, υπήρξαν σοβαρότατες καταγγελίες (ακόμα και από αστυνομικούς), ότι οι εν ψυχρώ εκτελέσεις δεν γινόντουσαν από Ουκρανούς, αλλά από αμερικανούς μισθοφόρους επαγγελματίες εκτελεστές παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι μισθοφόροι εκτελεστές είχαν εισχωρήσει στα Ουκρανικά εδάφη ντυμένοι με ρωσικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές, και κατόπιν είχαν ακροβολισθεί σε διάφορα υψηλά κτίρια της Κριμαίας.

Τότε ήταν που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά η φήμη για τους μισθοφόρους της Blackwater – Academi, οι οποίοι είχαν σαν σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης με εν ψυχρώ εκτελέσεις πολιτών.

Η Greystone Limited δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη «παρακλάδι» της Blackwater, η οποία ονομαζόταν έτσι μέχρι το 2009, πριν αλλάξει το όνομα της σε «Academi».

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ιδρυτική σύσταση της εταιρίας, η οποία έχει αλλάξει πολλά ονόματα, και διαθέτει δεκάδες «θυγατρικές».

Η Blackwater (που ιδρύθηκε πριν από περίπου 50 χρόνια) έχει σαν έδρα τα νησιά Barbados της Καραϊβικής, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης της οργάνωσης βρίσκονται στην Βόρεια Καρολίνα στα σύνορα με τη Βιρτζίνια σε μια έκταση 7.000 στρεμμάτων, αλλά προσφάτως και στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Εικάζεται, ότι ιδρυτές της Blackwater ήταν κάποιοι βετεράνοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS (Special Air Service).

Η πρώτη ονομασία της εταιρίας ήταν Watch Guard. Η Watch Guard είχε ακουστεί για πρώτη φορά το 1971 μετά την αποτυχημένη επιχείρησή της να δολοφονήσει τον Λίβυο ηγέτη Καντάφι!

Στην συνέχεια η Watch Guard ως Blackwater πλέον είχε αναλάβει, στρατολογώντας και κάποια μέλη των ειδικών δυνάμεων SEAL (Sea Air Land) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τις «βρώμικες» επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Σερβία το 1998, και στο Ιράκ μεταξύ των ετών 2003-2011.

Τα Σκυλιά του Πολέμου

Η Blackwater – Academi, επισήμως είναι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρία παροχής υπηρεσιών Security.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μισθοφορικό στρατό «ευρέως φάσματος», μια παραστρατιωτική οργάνωση από εκπαιδευμένους επαγγελματίες δολοφόνους.

Η Academi προσλαμβάνει συνήθως πρώην στρατιωτικούς και αστυνομικούς (αλλά και πρώην κατάδικους) από διαφορετικές χώρες μέσω της θυγατρικής της Satelles Solutions Inc.

Αυτοί που γνωρίζουν περισσότερα υποστηρίζουν ότι η Blackwater – Academi δεν είναι τίποτε άλλο από το πιο «σκοτεινό» δολοφονικό πολεμικό και όχι μόνον «παρακλάδι» της CIA και της MI6.

Η εταιρία αναλαμβάνει επιχειρήσεις και εκκαθαρίσεις οπουδήποτε δεν θέλει να «φανεί» ο επίσημος στρατός των ΗΠΑ (ή και άλλων χωρών), και υπόσχεται στους «πελάτες» της ότι μπορεί να εκπληρώσει αποστολές και να εξουδετερώσει στόχους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με μεγάλης κλίμακας πολεμικού τύπου «επιχειρήσεις».

Η Greystone Limited (όπως είναι ένα από τα τελευταία ονόματα της), έχει ως βασικό πελάτη τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, ενώ αλλάζει συνεχώς το όνομά της, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί εύκολα.

Από Blackwater, ονομάστηκε Xe Services and Academi, ενώ  πρόσφατα φέρει τον τίτλο US Training Center.

Η ίδια εταιρία έχει αναλάβει και ανατροπές νομίμων πολιτικών καθεστώτων σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αλλά και «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Συρία. Στην Συρία μισθοφόρους της Academi είχαν αναλάβει την εκπαίδευση των Σύρων «ανταρτών», αλλά… και ποικίλες άλλες πολιτιστικές «δράσεις», με τα μέλη της κρυμμένα πίσω από τις τοπικές παραδοσιακές στολές των μουσουλμάνων «μουτζαχεντίν».

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι στην πραγματικότητα πρόεδρος της Blackwater, η οποία στις ΗΠΑ φέρει και το κωδικό όνομα… οι «μισθοφόροι της σκιάς»!

Ο μέχρι το 2009 φερόμενος σαν «αντιπρόεδρος» της εταιρίας Jamie Smith (πρώην ανώτατος υπάλληλος της CIA) σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια «βιτρίνα», ενώ ο άλλος «αντιπρόεδρος» υπεύθυνος του τομέα πληροφοριών της Blackwater Robert Richer ήταν επίσης ανώτατος αξιωματικός της CIA μέχρι το 2003. Από τότε έχουν παρελάσει περισσότεροι από 10 πρόεδροι και αντιπρόεδροι «βιτρίνες» μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Jack Quinn!

Ένα ενδεικτικό στοιχείο του επιπέδου εκπαίδευσης τους, είναι το γεγονός ότι κατά το διάστημα 2006 – 2009, είχαν αναλάβει την εκπαίδευση των ελευθέρων σκοπευτών (sniper) του αμερικανικού στρατού για λογαριασμό του Πενταγώνου!

Όπως καταλαβαίνουμε, η σύνδεση της Blackwater – Academi με την CIA και την NSA είναι κοινό μυστικό.

Η εταιρία πέρα από τους άρτια εκπαιδευμένους μισθοφόρους εκτελεστές της, διαθέτει και βαρύτατο οπλισμό που περιλαμβάνει από άρματα μάχης, μέχρι ελικόπτερα, αλλά και μαχητικά αεροσκάφη!

Η «Academi» και στην Ελλάδα

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Blackwater – Academi βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, στις 15 – 2 – 2013 ήρθαν στο φως για πρώτη φορά κάποια δημοσιεύματα από το εξωτερικό τα οποία ανέφεραν ότι: «Η Blackwater βρίσκεται στην Ελλάδα για την προστασία της κυβέρνησης – Φοβούνται εξέγερση»!

Τότε δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία, μέχρι όλα αυτά να επιβεβαιωθούν με επίσημη καταγγελία από τον Έλληνα Πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, η οποία ουδέποτε διεψεύσθη από την κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν «η ύπαρξη και η δράση της Blackwater στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου σε περίπτωση εξέγερσης λόγω της εξαθλίωσης των Ελλήνων από την οικονομική κρίση»!

Το δημοσίευμα τόνιζε τους προς τα «έξω» φόβους της κυβέρνησης για «λαϊκή εξέγερση» λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται πλέον κανένα. Βρίσκεται υπό καθεστώς «πολιορκίας» και έτσι κρίνεται απαραίτητη η προστασία της από μισθοφόρους! Τους τελευταίους 12 μήνες η Ελλάδα έχει δει κύματα μαζικών διαδηλώσεων, ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, ένοπλων επιθέσεων σε κυβερνητικούς στόχους, όπως επίσης την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας».

Όλα αυτά ήρθε να επιβεβαιώσει με μια δήλωση βόμβα και ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ.»

Η αποκάλυψη του διπλωμάτη σε εφημερίδα του Καναδά, ήγειρε ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την παραβίαση θεμελιωδών αρχών και Συντάγματος.

«Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της «Blackwater», προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του Κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία», φέρεται να δήλωσε ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Διπλωμάτης καριέρας ο κ. Χρυσανθόπουλος, με πολύ καλές επαφές στις ΗΠΑ, διατελεί στις μόνιμες αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Τορόντο, στο Πεκίνο, ενώ διορίστηκε το 1993 ως πρώτος Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία.

Πολλά δημοσιεύματα ακολούθησαν από το εξωτερικό έκτοτε για να τον επιβεβαιώσουν.

Με λίγα λόγια και σε απλά Ελληνικά, όλοι αυτοί που κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για «πιθανή βίαιη κατάλυση του πολιτεύματος» με φανταστικά οπλοστάσια, φέρεται ότι έχουν προσλάβει τους επαγγελματίες μισθοφόρους δολοφόνους της πιο άρτια εκπαιδευμένης οπλισμένης και οργανωμένης παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία σε πολλές χώρες του πλανήτη έχει ανατρέψει δια της βίας και των όπλων νόμιμα καθεστώτα, δολοφονώντας εν ψυχρώ χιλιάδες πολίτες, στρατιωτικούς, ακόμα και πολιτικούς.

Από εκεί και πέρα, (και εφόσον αληθεύουν τα ξένα δημοσιεύματα αλλά και οι καταγγελίες του Έλληνα Πρέσβη), ο καθένας μπορεί να βγάλει μόνος τα συμπεράσματα του για την «ποιότητα» αυτών που κυβερνάνε αυτή την στιγμή την Ελλάδα.

Π. Παναγόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ Φ.43 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ