Η «ΜΟΝΑΔΙΚΗ» ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΕΡΙΦΗΜΟ» F-35 ΠΟΥ ΘΑ «ΑΛΛΑΞΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για F 35

«Η μεγαλύτερη επίδειξη ισχύος που υπήρξε ποτέ», γράφουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για τα τρία αεροπλανοφόρα και την αρμάδα του αμερικανικού ναυτικού που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο.

Η μεγαλύτερη απόδειξη της «αδυναμίας ισχύος» που υπήρξε ποτέ, λέω εγώ, όταν βλέπω να συγκεντρώνεται μια τέτοια δύναμη κρούσης και να μην τολμά να κάνει ούτε μισή, πραγματικά επιθετική κίνηση εναντίον της Βόρειας Κορέας, παρά μόνο κάτι γρήγορες αεροπορικές «περατζάδες» και πάντοτε σε απόσταση ασφαλείας. Μόνο «φρου – φρου και αρώματα», φωτογραφίες και δηλώσεις στις τηλεοράσεις, σαν κάτι κυρίες «σελέμπριτι» της «υψηλής κοινωνίας», που επιδεικνύουν τα κάλλη τους σε κοσμικές στήλες περιοδικών «γκόσιπ» και «ταμπλόϊντ».

Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται, οι μόνες στρατιωτικές επιχειρήσεις όπου διέπρεψαν οι αμερικανοί, είναι οι παραγωγές του Χόλυγουντ και τα κατορθώματα του Ράμπο, όπου εξουδετέρωνε μόνος του ολόκληρες μεραρχίες, καθώς και οι «ηρωικές» ταινίες, όπως η «διάσωση του στρατιώτη Ράϊαν», όπου «γενναίοι» αμερικανοί στρατιώτες αψηφούν με αξιοθαύμαστο τρόπο τον θάνατο υποκινούμενοι από συναδελφικό αλτρουισμό. Όλα αυτά όμως στον κινηματογράφο, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο σκληρή για αυτούς.

Δεν θα σχολιάσω ότι ιστορικά, το μόνο στο οποίο έχουν επιδοθεί είναι το να βομβαρδίζουν εξ’ αποστάσεως, ακόμη και με πυρηνικά, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος χρήσης τέτοιων όπλων, αλλά απλώς και μόνο για να σκορπούν τρόμο και να δημιουργούν αισθήματα ηττοπάθειας και υποταγής στους δυνητικούς τους αντιπάλους. Πράγματα φυσικά που τα κάνουν, όπου και όταν «τους παίρνει», γιατί όπως αποδείχτηκε ιστορικά, είναι «μάγκες» a la carte, και «μάγκες» που νικάνε με το αίμα των άλλων.

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω, ότι ενώ ο Κιμ Γιογκ Ουν τους «βγάζει την γλώσσα» με αυθάδεια, δείχνοντάς τους τα «αχαμνά» του, αυτοί δεν τολμούν παρά μόνο άναρθρες κραυγές. Ο Μαδούρο στην Βενεζουέλα το ίδιο, αλλά ούτε ο οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός, και οι εκθέσεις «μαϊμού» των οίκων Φιτς και Μουντ, αποδεικνύονται πλέον αρκούντως αποτελεσματικά όπλα. Για να μην αναφερθώ στον Άσαντ που τους ξεφτίλισε κανονικά στο πεδίο της μάχης, μαζί με τους συνεργάτες τους της ISIS.

Δεν μπορώ επίσης να μην σχολιάσω την συμπεριφορά και την στάση τους απέναντι στην «φίλη και σύμμαχο» Ελλάδα, που είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που πολέμησε στο πλευρό τους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι μόνον, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα. Μια συμπεριφορά αποκαλυπτική του ποιού αυτών των ανθρώπων. Να μην επισημάνω την σημασία της καθυστέρησης κατά έναν ολόκληρο μήνα της εφαρμογής του σχεδίου «Μπαρμπαρόσα», λόγω της μάχης της Κρήτης, μια καθυστέρηση που ανάγκασε τους Γερμανούς να κολλήσουν στις λάσπες και στους -50 βαθμούς του ρωσικού χειμώνα, χάνοντας τον πόλεμο. Το πώς πλήρωσαν, βέβαια, αυτούς που έκαναν τον Τσώρτσιλ να πει ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» το βλέπουμε και το ζούμε σήμερα.

Και να αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα κάνουν, ενώ έχουν πάλι την ανάγκη μας στην σύγκρουση που μεθοδεύουν με την Ρωσία. Ενώ πρόκειται σύντομα να δούμε ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να περιπολούν στον ουρανό του νεοεισελθέντος στο ΝΑΤΟ Μαυροβουνίου, και να αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη της φίλης σέρβικης αεροπορίας. Σκεφτείτε αν δεν μας χρειάζονταν τι επρόκειτο να υποστούμε. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από «γκάγκστερς» και σιωνιστές; Η ιστορία τους είναι ένα όνειδος γεμάτο ντροπιαστικές ήττες και αθλιότητες.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τον πόλεμο της Κορέας και του Βιετνάμ; Την περίπτωση του Ιράκ, όπου πολεμάνε από τις αρχές του ’90 και το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν τους σηίτες στην εξουσία ρίχνοντάς το στην «αγκαλιά» του Ιράν και της Ρωσίας; Το Αφγανιστάν απ’ το οποίο δεν θα ξεμπλέξουν ποτέ; Την υποκίνηση φιάσκο εξέγερση στην Αίγυπτο που κατέληξε να αναδείξει τον φιλορώσο Σίσι; Τον διασυρμό στην Ουκρανία και στην Γεωργία; Το μπάχαλο στην Λιβύη που ήδη τους έχει γυρίσει μπούμεραγκ; Το αίσχος του βομβαρδισμού του Βελιγραδίου και των «δικαστικών» διώξεων Μιλόσεβιτς και λοιπών; Την δημιουργία του αποτρόπαιου ISIS, προσβλέποντας στον μελλοντικό του αφοπλισμό μετά την ανατροπή του Άσαντ; Είναι αλήθεια ότι το φαινόμενο του αμερικανοσιωνιστικού γκαγκστερισμού δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά ανέκδοτα από αυτή την σπείρα που, από κάποτε πρωταγωνιστές στην διάπραξη ειδεχθών εγκλημάτων στην αμερικανική κοινωνία (γνωστούς και από τον κινηματογράφο με τους Αλ Καπόνε, Ντίλιγκερ, κλπ), τώρα έχουν ενσωματωθεί και ελέγχουν την αμερικανική πολιτική εξουσία εκ των έσω και παρασκηνιακά, παρέα με το σιωνιστικό λόμπυ. Όμως ανέκδοτο σαν αυτό που εσχάτως κυκλοφόρησε για το τελευταίο επίτευγμα (το “πουλέν”) της αεροπορικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, το μαχητικό αεροσκάφος F-35, ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει.

Είναι, λέει, το αεροσκάφος που θα τους φέρει την νίκη. Τα χαρακτηριστικά «στελθ» (STEALTH) που διαθέτει, θα του επιτρέψουν να καταστείλει την ρωσική αεράμυνα, πλησιάζοντας αόρατα και σε απόσταση βολής για τα δικά του όπλα τους στόχους, ενώ ο «εχθρός» δεν θα το «βλέπει» για να το χτυπήσει. Και όλα αυτά επειδή διαθέτει πολύ χαμηλό RCS (Radar Cross Section, που μεταφράζεται: ραδιοδιατομή ή αλλιώς μικρή ανακλαστική επιφάνεια).

Εγώ θα επισημάνω στους «προφέσορες» και τους «ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές» (στενά συνδεδεμένοι όλοι με το στρατιωτικοπολιτικό κατεστημένο της Δύσης), μόνο δυο απλά πράγματα:

Πρώτον, ότι κατά την τελευταία επίθεση με πυραύλους Κρουζ και Τόμαχοκ, πριν δυο περίπου μήνες σε στόχους μέσα στην Συρία, από τους 60 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικές ναυτικές «πλατφόρμες», μόνον οι πρώτοι 19 βρήκανε στόχο. Στην συνέχεια, όταν δόθηκε το «όπλα ελεύθερα» για χρήση των S-400, δεν πέρασε ούτε ένας. Ας αναλογιστούν λοιπόν οι ειδικοί, ότι αν οι εν λόγω πύραυλοι που πετάνε προς το στόχο με τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από το F-35 και δεν έχουν ούτε το μισό RCS από αυτό, αναχαιτίσθηκαν σε ποσοστό 100%, τι «πανηγύρι» θα γίνει εναντίον των F-35.

Και δεύτερον, ότι η σύγχρονη αεράμυνα ζωτικών στόχων και περιοχών, δεν βασίζεται αποκλειστικά στην χρήση οπλικών συστημάτων εδάφους – αέρος, αλλά στην συνδυασμένη χρήση επίγειων συστημάτων και αεροσκαφών αναχαιτίσεως. Το να συγκρίνουμε τώρα οποιοδήποτε αεροσκάφος της Δύσης με τα αντίστοιχα ρωσικά, είναι πραγματικά αστείο. Η υπεροχή των ρωσικών είναι συντριπτική, τόσο σε αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, κινητήρες και ηλεκτρονικά, όσο και σε αποστάσεις άφεσης όπλων κλπ.

Επιπλέον, σε απάντηση στην τεχνολογία STEALTH του F-35, πέραν του ότι το 5ης γενιάς Sukhoi 57 (Su-57) που πολύ σύντομα θα ενταχθεί επιχειρησιακά στην ρωσική αεροπορία (εκτιμάται εντός του 2019), έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά «χαμηλής παρατηρησιμότητας» με του F-35, τα ρωσικά αεροσκάφη δεν βασίζονται μόνο σε αυτό. Ενσωματώνουν ένα σύστημα προστασίας σε όλα  τα αεροσκάφη 4ης γενιάς και εφεξής, που βασίζεται στην δημιουργία πολλαπλών ψευδών στόχων (decoys), που καθιστά πρακτικά αδύνατο στον αντίπαλο να ξεχωρίσει το πραγματικό ίχνος και να εκτελέσει βολή πυραύλων εναντίον του, από απόσταση στην οποία δεν μπορεί να διακρίνει οπτικά το αεροσκάφος ο χειριστής (BVR = Beyond Vision Range).  Άρα είναι υποχρεωμένος να μεταθέσει την εμπλοκή σε κλειστή αερομαχία (dog fight). Σε αυτή την απόσταση όμως το F-35, είναι υποδεέστερο ακόμη και από το F-16. Γιατί οι σχεδιαστές «χαράμισαν» θα λέγαμε την ευελιξία του για να κερδίσουν στην «χαμηλή παρατηρησιμότητα». Επομένως συγκρινόμενο με τα πολύ πιο ευέλικτα Sukhoi δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης, ούτε και με αυτή την τακτική.

Θα μπορούσα να παραθέσω ένα πλήθος ακόμη επιχειρημάτων, όπως ότι η ρωσική αεράμυνα δεν διαθέτει μόνο το S-400, αλλά ήδη εξοπλίζεται με το ακόμη πιο εξελιγμένο S-500 (για αυτό και πουλάει το S-400 σε τρίτες χώρες), ενώ το S-600 βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών. Ότι όλα αυτά τα οπλικά συστήματα είναι εποχούμενα και εύκολα αλλάζουν θέση μάχης, ότι υποστηρίζονται από ένα πλήθος εξαιρετικά αποτελεσματικών υποσυστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που ξεπερνούν κατά πολύ τις αναγκαίες τεχνικές δυνατότητες υπέρβασης του κωλύματος της χαμηλής παρατηρησιμότητας του F-35,  κλπ.

Αλλά μιας και σε επίπεδο αεροδιαστημικής τεχνολογίας οι αμερικανοί είναι τόσο πολύ …. προχωρημένοι, με μια μικρή εξαίρεση στις «άτυχες» περιπτώσεις των «Κολούμπια» και «Τσάλεντσερ» (και όχι μόνο) και μάλιστα σύντομα πρόκειται να αποικήσουν και τον Άρη, και μιας και φτιάχνουν τόσο καλά αεροπλάνα, μήπως θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν το τι βλάβη ακριβώς υπέστη το ελληνικό F-16 που συνετρίβη κατά την απογείωση σε νατοϊκή άσκηση στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος της Ισπανίας, τον Ιανουάριο του 2015; Ένα ατύχημα που σκότωσε τους δυο Έλληνες χειριστές και οκτώ ακόμη ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος;

Το επίσημο πόρισμα έγραψε ότι το αντισταθμιστικό που εξισορροπεί τις ολισθήσεις (yaw) και είναι τοποθετημένο στο πλευρικό πάνελ σε μη άμεσα ορατή θέση από τον χειριστή, πιέσθηκε κατά λάθος από κάποιο κινητό αντικείμενο (π.χ Check List) και τα αντισταθμιστικά εκτράπηκαν σε ακραία θέση (12 μοίρες δεξιά) με αποτέλεσμα να επηρεασθεί καταλυτικά η αεροδυναμική συμπεριφορά του αεροσκάφους.  Ήταν όμως το  Check List που προκάλεσε την ακραία εκτροπή ή μήπως οι αυτόματες εντολές από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι οποίες ρυθμίζουν με το σύστημα Fly by Wire  τα σημεία εφαρμογής στα ζεύγη δυνάμεων που ισορροπούν το αεροσκάφος πέραν του «φυσιολογικού», ώστε αυτό να έχει μεγαλύτερη ευελιξία, είναι αυτές που «βραχυκύκλωσαν» και προκάλεσαν την θανάσιμη εκτροπή;

Και αν εν πάση περιπτώσει, έφταιξε το Check List, γιατί σε ένα τόσο καλό αεροσκάφος, ένας τόσο ευαίσθητος διακόπτης που δεν χρησιμοποιείται άμεσα από τον χειριστή, αλλά μπορεί όμως να προκαλέσει ένα τέτοιο ατύχημα δεν είναι καλυμμένος με κάποιο προστατευτικό καπάκι;  Ας μας δώσουν μια πειστική απάντηση οι κατασκευαστές ή οι συνήθεις «προφέσορες» – «τηλεμαϊντανοί», αντιπρόσωποί τους.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μόνες περιπτώσεις που περνάει η «μπογιά» των αμερικανοσιωνιστών – γκάγκστερς, είναι σε κάτι χώρες «παλιόψαθες», όπως θα έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.  Είναι αυτός που με λίγα και σταράτα λόγια τα είπε όλα: «… βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς …και μας παίρνουν αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν».

Υποχρέωση όλων μας είναι να αντισταθούμε !

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

(Φ. 227)