Γραφεία στην Αθήνα ανοίγει το τουρκόφιλο DEB: Να τι κάνουν οι τεμενάδες των Ελλήνων πολιτικών

Χωρίς τίτλο

Με στόχο την αγορά κτιρίου σε «υποβαθμισμένη» περιοχή των Αθηνών όπου διαβιοί σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων, κινείται το τουρκόφιλο κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας» (DEB), που θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα κατέλθει αυτόνομο στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Την απόφαση αυτή έλαβε, με την προτροπή της Άγκυρας, ο επικεφαλής του DEΒ, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας που πρώτο είχε δημοσιεύσει το «ΕΜΠΡΟΣ» (φύλλο 50) ότι ετοιμάζεται η μείωση στο 2% (ίσως τελικά και στο 1,5%) του ορίου για την είσοδο ενός πολιτικού σχηματισμού στην Βουλή και η καθιέρωση της απλής «άδολης» αναλογικής.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που θα πρέπει να είναι αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και να έχει δικό του προαύλιο χώρο, αναζητείται κατά μήκος των οδικών αξόνων που συνδέουν την πρωτεύουσα με τον Ελαιώνα και τους Δήμους Ρέντη, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Όσο για τα χρήματα που θα διατεθούν για την αγορά του, υπάρχουν άφθονα και προέρχονται κυρίως από τον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής της Dogus Group, επιστήθιο φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, Φερίτ Σαχένκ.

Προκειμένου δε ο τούρκος μεγιστάνας, που σκοπεύει να επεκτείνει την επιχειρηματική αυτοκρατορία του σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, αγοράζοντας από μαρίνες μέχρι αθλητικές ομάδες, να μην φανεί ότι κρύβεται πίσω από την σχεδιαζόμενη αγοραπωλησία, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει γνωστό κτηματομεσιτικό γραφείο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ιδιοκτήτριά του είναι σύζυγος πρωτοκλασάτου υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, που στο παρελθόν έχει προσφέρει κι άλλες εξυπηρετήσεις στον Σαχένκ, λειτουργώντας ως ατζέντης των επιχειρηματικών συμφερόντων του.

Ήδη, υπάρχει καταγεγραμμένη οικονομική συναλλαγή της εν λόγω κυρίας που φημίζεται για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της και τις διασυνδέσεις της σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με την Garanti Bank, ιδιοκτησίας του ζάπλουτου τούρκου.

Ο τελευταίος μέσω της Dogus Holding ετοιμάζεται εκτός των άλλων να ανοίξει σειρά σούπερ – μάρκετ στην χώρα μας, που θα προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και θα έχουν ποικιλία προϊόντων, πωλώντας μέχρι φτηνά ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος του, ο Σαχένκ θα προβεί στην συγκεκριμένη αγορά μέσω λογαριασμών που διαθέτει σε μη τουρκικές τράπεζες, όπου είναι εκ των βασικών μετόχων, π.χ. όπως την ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Και θα είναι μόνο η αρχή, αφού σχεδιάζει να κάνει το ίδιο στην Θεσσαλονίκη, την Ρόδο, την Κω, αλλά και στις πρωτεύουσες των νομών της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν μερικές εκατοντάδες υποστηρικτών του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου».

Η περίπτωση των Δωδεκανήσων πρέπει να σημάνει εθνικό συναγερμό, αφού η ολιγάριθμη μουσουλμανική κοινότητα αντιδρά στο σύνολό της στην ποδηγέτησή της από την Άγκυρα.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 122)